Втрати серед працівників ДСНС за період повномасштабної війни


Втрати серед працівників ДСНС за період повномасштабної війни

Із 24 лютого 2022 року поранення отримав 351 співробітник Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це поінформував пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий.

Він заявив, що з початку повномасштабного вторгнення внаслідок обстрілів під час виконання обов’язків загинув 91 працівник ДСНС і 351 — отримав поранення. І сюди входять не тільки саме рятувальники, які ліквідовують наслідки російських прильотів, розбирають завали, а й ще і піротехнічні підрозділи.

Відповідаючи на запитання про оплату роботи працівників ДСНС, пан Хорунжий повідомив, що якщо рятувальники працюють на деокупованих територіях або територіях, які примикають до районів ведення бойових дій, то там є відповідна додаткова виплата до 30 тисяч грн.

 

Раніше писали: ДСНС переглянула протоколи роботи рятувальників

За його словами, якщо вони виконують безпосередньо на нулі певні функції, як-от евакуація людей, то це може бути виплата до 100 тисяч гривень залежно від того, де вони виконують свої обов’язки.

Пресофіцер зазначив, що у разі загибелі рятувальників держава забезпечує виплати родинам цих працівників ДСНС.

Він сказав, що для рятувальників окремо існує і санаторно-курортне лікування, психологічна реабілітація тощо. До речі, психологічна реабілітація є обов’язковою, якщо працівники брали участь у розбиранні завалів або у надзвичайних ситуаціях, пов’язаних із загибеллю людей.

Читайте також: В якому розмірі виплачується одноразова допомога потерпілому від нещасного випадку на виробництві?

Джерело: Укрінформ

ФОРУМ «БЕЗПЕКА ПРАЦІ — 2024»

Матеріали до теми


Канада візьме участь у реалізації навчальних програм у протимінній діяльності за участю жінок
Активне залучення жінок до учасників протимінної діяльності в Україні сприятиме підвищенню оперативності та ефективності цього процесу. Україна зацікавлена у підтримці ...