Вступ в дію нового ДБН «Планування і забудова територій» не зупиняється


Вступ в дію нового ДБН «Планування і забудова територій» не зупиняється

Один із ключових державних будівельних норм у сфері містобудування — новий ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», який спрямований на покращення якості життя людей, вступає в дію з 1 вересня 2018 року.

Читайте докладніше:  Нові правила забудови міст діятимуть з 1 вересня: як підвищиться рівень безпеки та комфорту?

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Вступ в дію нового ДБН «Планування і забудова територій» не зупиняється. ДБН, згідно закону, вступає в дію з 1 вересня 2018 року. Звертаємо увагу архітектурних, проектних організацій, генпідрядників, замовників будівництва, на важливість проектування, а також приведення проектної документації у відповідність новому ДБН», — написав він.

Парцхаладзе наголосив, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відстоює свої права і права громадян в суді та публічному просторі. «Тому що ми вважаємо, що діями, які мають на меті гальмування процесу вступу в дію нового ДБН, порушуються права тих, хто готовий проектувати і будувати за новими нормами, а також тих громадян, умови проживання яких не будуть покращуватись», — додав він.

Д О В І Д К А

Напередодні вступу в дію ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» на нього була здійснена свавільна рейдерська атака, що може загальмувати подальший процес реформування будівельної галузі в Україні.

Так, тільки 29 серпня Мінрегіон стало відомо, що в Окружному адміністративному суді міста Київ зареєстровано декілька позовів від компаній та фізичних осіб, що направлені на визнання протиправним та нечинним наказу Мінрегіону, що затверджує зазначений ДБН. 27 серпня по одному з позовів суд виніс ухвалу задовільнити заяву про його забезпечення. При цьому одночасно з цим, при розгляді іншого аналогічного позову, суд відмовив в задоволенні заяви.

Мінрегіон подав клопотання про скасування прийнятого запобіжного заходу щодо зупинення дії наказу Мінрегіону та клопотання про розгляд справи у порядку загального розгляду — відкрито з присутністю сторін та представників громадськості.

Джерело: Мінрегіон України

Матеріали до теми


Рада ухвалила закон щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері
Про це повідомив народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі. Він уточнив, що законодавча ініціатива № 10094 ...
Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...