...

Входи та виходи з підземних переходів будуть проектуватися зручними для людей


Входи та виходи з підземних переходів будуть проектуватися зручними для людей

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, ввело норму щодо проектування розділювальних поручнів на сходах підземних переходів під час будівництва чи реконструкції вулиць і доріг для організації безпечного руху пішоходів на вхід та вихід. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів» та вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«ДБН – це безпека і комфорт людей, тому у нових державних будівельних нормах щодо вулиць і доріг ми прописали норму щодо необхідності проектувати на сходах підземних переходів розділювальні поручні для пішоходів. Це дозволить впорядкувати потоки людей на вхід та вихід, мінімізує можливі стики та давки, особливо при якійсь несприятливій чи надзвичайній ситуації, створить умови для безпечного руху», — сказав він.

Читайте також:  Новий наземний перехід відкрили на Подолі: чи якісно турбуються про безпеку пішоходів?

За словами Парцхаладзе, впровадження такої зміни підвищить безпеку руху пішоходів та зручність пересування, особливо для людей похилого віку та у зимовий період.

ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів» розроблений на заміну аналогічного ДБН 2001 року.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Джерело: Мінрегіон України

Матеріали до теми


Алгоритм дій роботодавця під час сигналу «Повітряна тривога»
Негайно слід сповістити співробітників і відвідувачів (у т. ч. у формах, доступних для осіб з порушеннями зору та слуху), повідомити ...
Куди рухається сонячна енергетика в Україні та світі. Які можливості в цій сфері існують для бізнесу
Хоча сонячні панелі вже є важливим джерелом відновлюваної енергії, вони все ще мають потенціал для поліпшення. Які виклики й перешкоди ...
Організація та проведення евакуаційних і рятувальних робіт з висотних споруд
Посадовими особами управління інспекційної діяльності у Харківській області проведено тренінг з імітацією реальних дій на робочих місцях на тренувальному майданчику. ...