...

В Україні запрацював сайт із практичними порадами щодо цифрової безпеки


В Україні запрацював сайт із практичними порадами щодо цифрової безпеки

Новий веб-сайт називається “Як” і містить практичні поради з цифрової безпеки. Він розрахований на журналістів, правозахисників, активістів, які найчастіше стикаються із загрозами в мережі.

“Користувачі інтернету часто не знають про існування тих чи інших безпекових функцій. Одні з найчастіших питань, які ми отримували, стосувались саме налаштувань того чи іншого сервісу чи пристрою. Ось чому ми вирішили створити цей сайт”, – говорять розробники ресурсу, учасники ГО “Лабораторія цифрової безпеки”.

Сайт містить детальні покрокові поради з налаштування комп’ютерів, мобільних пристроїв та сервісів: Windows, MacOS, Android, iOS, Telegram, Twitter, Facebook, Gmail, WhatsApp.

“Як” допоможе налаштувати двофакторну аутентифікацію, сповіщення про вхід, відновити обліковий запис, а також розкаже про фішинг, додатки, шифрування, антивірус, закриті сесії, секретні чати та інше.

Усі інструкції коректні та робочі, однак сам сайт поки що працює в тестовому режимі.

“Лабораторія цифрової безпеки” – українська громадська організація, що допомагає журналістам, громадським активістам та правозахисникам вирішувати проблеми цифрової безпеки, а також сприяє реалізації прав людини в інтернеті через вплив на державну політику в сфері цифрових прав.

Іллюстрація: “Лабораторія цифрової безпеки”

Джерело: uatv.ua

Матеріали до теми


Закон про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України не встановлює правомірність незаконного поводження з боєприпасами
Цей закон не звільняє від відповідальності за придбання і зберігання боєприпасів вдома без дозволу, зазначив Верховний Суд. Положення Закону України ...