В Україні на великодні та травневі свята посилять заходи безпеки


В Україні на великодні та травневі свята посилять заходи безпеки

Правоохоронці посилять заходи безпеки на великодні та травневі свята. Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

«Під час святкування Великодня, травневих свят дуже важлива превенція, важлива робота поліції, Нацгвардії, вибухотехніків і організація служби на кордоні. Серйозної уваги потребує 2 травня в Одесі, а також 8 і 9 травня, це заходи з великою кількістю громадян, під час яких ми повинні виконати свою роботу не гірше, ніж під час виборів», — заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

У свою чергу, заступник голови Нацполиции Олександр Фацевич повідомив, що найближчим часом очікується ряд масштабних заходів, які потребують належної уваги та злагодженої роботи правоохоронців.

За його словами, патрульна поліція буде проводити посилені заходи щодо дотримання правил дорожнього руху на автошляхах та будуть організовані перевірки перевізників.

У той же час, командувач Нацгвардії Юрій Аллеров зазначив, що на травневі та великодні свята «передбачено виділення особового складу в місцях концентрації зусиль для забезпечення громадської безпеки та охорони громадського порядку в необхідній кількості».

Також у посиленому режимі працюватиме і Держприкордонслужба.

«Байкери, в’їзд яким заборонено в Україну, напередодні 8-9 травня, можуть спробувати потрапити на територію нашої держави. Зауважу, що наші прикордонники орієнтовані по відношенню до них», — зазначив перший заступник голови Держприкордонслужби Юрій Гресько.

Крім того, керівник ДСНС Микола Чечоткін запевнив, що у всіх регіонах посилені заходи пожежної і техногенної безпеки.

«Проводяться перевірки пожежної безпеки культових споруд. У період з 27 по 2 травня і 9 і 10 особовий склад буде переведений на посилений режим несення служби — 7000 осіб і 2000 одиниць техніки, у тому числі 9 повітряних суден будуть залучені на чергуваннях», — розповів Чечоткін.

Джерело: povin.com.ua

Матеріали до теми