В столиці відбувся семінар – практикум з охорони праці


Редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» Видавничого дому «МЕДІА-ПРО» 5 квітня вже четвертий раз поспіль провела традиційний щорічний семінар – практикум для спеціалістів з охорони праці. Цього разу темою семінару, присвяченого Всесвітньому дню охорони праці, який відзначається 28 квітня, був «Виробничий травматизм і професійні захворювання: як їх уникнути?»

На семінар, що відбувся в актовій залі Київського міського будинку вчителя, зібралося понад 370 фахівців з охорони праці з усіх регіонів України. Кожний з учасників заходу отримав у подарунок свіжий номер журналу «Охорона праці і пожежна безпека», а також сувеніри від Видавничого дому «МЕДІА-ПРО».

У вступному слові при відкритті семінару головний редактор журналу Сергій Пономарьов познайомив присутніх з редакційною політикою та планами редакції на найближчий час. Редакція журналу вважає своїм пріоритетом потреби та побажання його читачів, тому всі читачі запрошуються брати активну участь у створенні видання.

Головним завданням семінару було роз’яснення слухачам нових вимог нормативних документів в сфері охорони праці та пожежної безпеки.

В рамках тематики семінару виступили:

Юрій Грицай – начальник служби охорони праці Фірми «Т.М.М. – ТОВ» (Київ). Він розповів про реальний стан охорони праці в Україні; проблеми та перспективи вирішення;

Анатолій Стовбун, головний спеціаліст — довірений лікар департаменту охорони праці Федерації профспілок України, член редколегії журналу — з доповіддю «Колективний договір підприємства: як сформувати розділ: «Охорона праці та здоров’я»;
Олександр Калашнюк — головний технічний інспектор праці Федерації профспілок Вінницької області, який детально розповів учасникам семінару як правильно провести навчання та інструктажі з охорони праці.

В рамках нинішнього семінару давній партнер журналу – Учбовий центр “Новатор” вперше провів для його учасників справжній практикум із знання норм охорони праці.

Як завжди, великий інтерес учасників семінару викликало практичне заняття з надання долікарської допомоги постраждалим від нещасних випадків, яке провела Наталія Пушкарьова, викладач УМЦ «Новатор».

Цікавими особливостями нинішнього семінару були вільна професійна дискусія учасників, практикуми та спілкування з популярними експертами з охорони праці.

Щиро вдячна Вам за кропітку і дуже корисну працю. Серед професійних видань Ваше вирізняється, насамперед, легкою та доступною мовою. Корисні матеріали подаються цікаво і зрозуміло (і тим, хто має малий досвід у роботі з ОП). Не превеликий жаль, навчання з ОП для посадових осіб, здебільшого, проводяться формально, мало дають відомостей стосовно особливостей того чи іншого виробництва. Значну частину потрібної інформації ми змушені шукати у відкритих інформаційних джерелах, бо освітні заклади, як і більшість бюджетних установ, знаходяться у скрутному матеріальному, економічному становищі, і практично “вишукує” кошти на придбання мінімуму необхідних засобів захисту та інших засобів безпеки. Переважна кількість моїх колег не має всіх потрібних знань саме з питань ОП, маємо лише технічну освіту та виробничий досвід, тому радіємо з любої можливості підвищити свій фаховий рівень. Так, ми не є “виробничниками” у прямому розумінні цього слова, але ми проводимо підготовку майбутніх робітників.

На мою думку, крім навчання безпечним методам і прийомам роботи, необхідно з перших кроків привчати молоду людину турбуватись про власне життя і здоров’я, а, особливо, під час праці. Матеріали Вашого видання я використовую не лише для поповнення власних знань, а й для навчання своїх учнів. Найцікавіші статті є основою підготовки інформаційних бюлетнів для учнів училища.

Дякую Вам і бажаю успіхів у Вашій творчій роботі!”

– Перва М. В. інженер ОП, м. Біла Церква

В журналі «Охорона праці і пожежна безпека» мені подобається  доступність інформації, актуальні питання, які можна використовувати всім об`єктам господарювання (атестація робочих місць, поради тощо).

Дякую редакції за  дуже цікаву перевірку знань з охорони праці і пожежної безпеки в 2012 році, перевірили свої знання і багато нового, пізнавального дізнались. У кожному номері журналу, мене  приємно тішать подарунки та можливість задавати запитання кваліфікованим спеціалістам.

Журнал “Охорона праці і пожежна безпека” – надійний помічник для інженера з охорони праці.”

– Мартенюк  А. О., м. Київ

 

Щоб безпечно працювати, правила потрібно знати.
Наш найперший механізм – запобігти травматизм.
Діяти потрібно теж, щоб не виникло пожеж.
Необхідних знань немало прочитайте у журналі.

 

Дякую за Ваш журнал! Я вас люблю.”

– Голодняк О. С., м. Київ