Держгірпромнагляд розглянув особливості навчання з питань охорони праці


Держгірпромнагляд у ході розгляду особливостей навчання з питань охорони праці зазначив, зокрема, наступне (листи від 17.01.2013 р. № 392/0/8.2-8.1-05/6/13 і від 19.02.2013 р. № 1698/0 / 8.2-08/6/13).

Термін навчання з питань охорони праці встановлюється в залежності від тематичного плану і програми навчання. Типовим положенням не визначено граничні терміни навчання з питань охорони праці.

Підприємство, яке провело навчання з питань охорони праці, повідомляє територіальний орган Держгірпромнагляду про необхідність перевірки знань. Як правило, така перевірка проводиться за місцем проведення навчання або за адресою територіального управління (за домовленістю з урахуванням можливостей сторін).

Навчально-тематичні плани і програми навчання з питань охорони праці затверджуються керівниками суб’єктів господарювання, які проводять навчання з питань охорони праці працівників інших підприємств.

Участь посадових осіб Держгірпромнагляду в комісіях з перевірки знань з питань охорони праці передбачено Типовим положенням, відноситься до їх службових повноважень і окремій оплаті не підлягає.