В поліції нагадали про зобов’язання вмикати денні фари з 1 жовтня


В поліції нагадали про зобов’язання вмикати денні фари з 1 жовтня

На заміських дорогах з 1 жовтня необхідно включати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції Київської області на сторінці у Facebook.

Як зазначається, відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня дане положення є обов’язковим для виконання і покликане підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги, як в світлий час доби, так і в темний.

“Саме в зазначений період, у зв’язку із скороченням світлового дня і погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху”, – йдеться у повідомленні.

У поліції нагадують, що за ігнорування цієї норми, згідно частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення за “Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів” передбачено штраф у розмірі 425 гривень.

Нагадаємо, 27 вересня в Україні сьогодні набули чинності >нові правила паркування автомобілів. Зокрема, закон передбачає запровадження фото-, відеофіксації правопорушень – порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспорту, зокрема, несплату вартості послуг з паркування або паркування на місцях для інвалідів особами, що не мають такого права. Обов’язковою є наявність не менше двох зображень транспортного засобу, отриманих з різних або протилежних ракурсів.

Джерело: РБК-Україна

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...