У медустановах Чернівців провели заходи щодо безпечної експлуатації обладнання підвищеної небезпеки


У медустановах Чернівців провели заходи щодо безпечної експлуатації обладнання підвищеної небезпеки

З метою дотримання чинного законодавства про безпеку праці та безаварійного проходження опалювального сезону у соціально-культурних закладах обласного центру, фахівці відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області провели низку заходів в установах та організаціях Чернівецької громади. Зокрема, превентивну роботу проведено  у КНП «Міська поліклініка №2» Чернівців.

З відповідальними посадовими особами медичної установи обговорено безпечну організацію виробничого процесу та проходження опалювального періоду. Наголошено на дотриманні вимог Правил охорони праці під час експлуатації газового обладнання.

Зазначено на важливості контролю за справністю газових сигналізаторів, неприпустимості їх відключення під час експлуатації тепло генеруючого обладнання.

Констатовано на необхідності проходження спеціального навчання та перевірки знань, відповідних інструктажів обслуговуючим персоналом; проведенні медичних оглядів операторів котельні.

Детально пропрацьовано заходи з попередження виробничого травматизму. Акцентовано на відповідальності за приховування нещасних випадків та неприпустимість таких фактів.

Джерело: Державна служба України з питань праці


Вебінар «Експлуатація дизель-генератора: потрібен дозвіл чи декларація?»

✔ Декларування дизель-генератора: що зазначено у законодавстві
✔ Зберігання пального для дизель-генератора: чи потрібен дозвіл і ліцензія
✔ Таблиця вимог, на які треба звернути увагу при експлуатації дизель-генератора та зберіганні пального для нього.

Дата проведення: 9 лютого 2023 року
Вебінар доступний у записі

(067) 317-58-86
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...
До Всесвітнього дня охорони праці Держпраці проведено захід з метою недопущення виробничого травматизму
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області спільно з медиками КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ...