У Харківській області відкрито 14 кримінальних справ щодо ВЛК


У Харківській області відкрито 14 кримінальних справ щодо ВЛК

У поточному році в Харківській області зареєстрували 14 кримінальних проваджень щодо 21 правопорушення у роботі військово-лікарських комісій. Чотири справи вже перебувають у суді. Про це повідомляє пресслужба Харківської ОВА.

За словами начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, упродовж року в регіоні зареєстрували 14 кримінальних проваджень щодо 21 правопорушення у сфері діяльності військово-лікарських комісій. З них 4 – було скеровано до суду. Практично всі виявлені правопорушення стосуються як медпрацівників закладів охорони здоров’я, так і службовців Територіальних центрів комплектування, військово-лікарських комісій і медико-соціальної експертизи.

Читайте також: МОЗ: чи зміниться медичний огляд у 2024 році

«Здебільшого правопорушення, які ми фіксуємо, підпадають під дію статті 369-2 (Зловживання впливом), 366 (Службова фальсифікація), 358 (Підробка документів) КК України», – зазначив пан Болвінов.

Читайте також: Цифровізуємо військово-лікарську комісію: учасники процесу можуть обмінюватися документами онлайн

Джерело: VESTI.UA

Передплата 2024

Матеріали до теми


Українців закликали встановлювати сонячні установки
Україна активно підтримує розвиток розподіленої генерації, і приватні домогосподарства можуть значно посилити енергосистему країни за рахунок встановлення невеликих індивідуальних сонячних ...