В одному з ресторанних комплексів Дніпра сталася пожежа. Вогонь знищив будівлю ресторану та дві альтанки загальною площею близько 600 квадратних метрів, повідомила прес-служба ДСНС України в Дніпропетровській області.
«22 вересня о 3:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на Слобожанському проспекті в місті Дніпро на території ресторану. За адресою відразу було направлено чергові відділення пожежно-рятувальних частин міста. Пожежники встановили, що пожежа виникла всередині головної будівлі ресторанного комплексу», — йдеться в повідомленні. Локалізувати пожежу вдалося о 04:25.
До проведення пожежно-рятувальних робіт було залучено десять одиниць техніки та 56 чоловік особового складу Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.
Причина пожежі наразі встановлюється. На щастя, загиблих і постраждалих немає.
На сторінках журналу «Охорона праці та пожежна безпека» тема пожеж у закладах громадського харчування підіймалася неодноразово. Ресторани, кафе, бари, їдальні, буфети, магазини кулінарних виробів тощо — усе це місця з масовим перебуванням людей, отже, пожежа загрожуватиме насамперед їхнім життям.
Яких правил слід дотримуватись, щоб цього не сталося, та як максимально убезпечити приміщення кухні від небезпеки вогню — читайте на сайті у розділі статті матеріал із жовтневого номера «Охорони праці та пожежної безпеки» від 2016 року під назвою «Пожежа на кухні кафе та ресторану: причини виникнення та засоби запобігання».
Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати журнал із додатком |