У Чехії пасажирський потяг, що прямував в Україну, зіткнувся з вантажним


У Чехії пасажирський потяг, що прямував в Україну, зіткнувся з вантажним

Пасажирський потяг у Чехії, що прямував у Чоп в Україні, зіткнувся з вантажним потягом. Внаслідок зіткнення — четверо людей загинули і десятки отримали поранення. Про це повідомляє чеський портал iDNES.

«У Пардубіце, недалеко від нещодавно побудованої зупинки в центрі міста, близько опівночі нічний експрес зіткнувся з товарним поїздом. Четверо людей загинули, десятки дістали поранення», — йдеться у повідомленні.

Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Спочатку представник пожежників Залізничного управління Мартін Кавка заявив, що є двоє загиблих і десятки поранених, деякі перебувають у важкому стані.

Прессекретар Пардубицької рятувальної служби Альона Кісіала приблизно через годину після опівночі уточнила, що внаслідок зіткнення загинули четверо людей.

«Аварія поїзда — велике нещастя. Ми всі думаємо про жертв і поранених. Висловлюю щирі співчуття усім, хто вижив», — заявив прем’єр-міністр Петр Фіала.

Визначення небезпеки травмування при посадці на потяг. Використовуємо метод функціонального резонансного аналізу (FRAM) — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Серед десятків постраждалих є діти. У рятувальній операції було задіяно всю Комплексну рятувальну систему, включно з гелікоптерами; перший прибув близько пів на першу ночі, наступний за годину.

 

«На місце прибули 36 одиниць професійних і добровільних пожежників», — повідомила прессекретар Пардубицької пожежної охорони Вендула Горакова.

За даними пожежників, в експресі їхали близько 300 осіб. Перший вагон повністю зруйнований.

Що треба знати про безпеку праці при виконанні топографо-геодезичних робіт на залізниці — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Укрінформ

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми