Третина нещасних випадків на виробництві в Україні пов’язані з COVID-19


Третина нещасних випадків на виробництві в Україні пов’язані з COVID-19

Фонд соціального страхування протягом 9 місяців 2020 року зареєстрував 3851 постраждалого внаслідок нещасних випадків, що сталися під час виконання посадових обов’язків, з них 1167 (30,3%) — медичні та інші працівники, у яких було діагностовано гостре професійне захворювання COVID-19.

Смертельно було травмовано 253 особи, крім того, внаслідок інфікування SARS-CoV-2 померли 26 працівників.

Найбільша кількість нещасних випадків у звітному періоді зареєстрована Фондом у серпні і вересні та має динаміку до зростання у зв’язку із поширенням пандемії. Так, у серпні рівень виробничого травматизму склав 660 потерпілих, враховуючи хворих на гостре профзахворювання на COVID-19 (що становить 17,1% від загальної кількості травмованих за 9 місяців), у вересні — 737 потерпілих (19,1% від загальної кількості).

У розрізі регіонів найбільше страхових нещасних випадків сталось у Дніпропетровській області — 531 потерпілий на виробництв (що становить 13,8% від загальної кількості потерпілих на виробництві за 9 місяців поточного року), м. Київ — 406 потерпілих на виробництві (10,5%), Донецькій області — 294 потерпілих на виробництві (7,6%), Львівській області — 253 потерпілих на виробництві (6,6%), Київській області — 225 потерпілих на виробництві (5,8%) та Харківській області — 209 потерпілих на виробництві (5,4%). Кількість травмованих осіб у цих областях складає 49,7% від загальної кількості травмованих по Україні.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...