Скасовано 100 радянських актів із охорони праці та пожежної безпеки


Скасовано 100 радянських актів із охорони праці та пожежної безпеки

Уряд України скасував обрані регуляторні акти часів СРСР у сферах охорони праці, пожежної безпеки, а також – забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя. Повний перелік таких актів розміщено в розпорядженні Уряду від 18 грудня 2017 р. № 1022-р., що набрало чинності з 1 березня 2018 року.

Рішення прийнято за результатами комплексного перегляду понад 1000 підзаконних актів у зазначеній сфері. Перегляд було здійснено за такими критеріями як адекватність, законність, доступність тексту акта для суб’єктів господарювання, наявність правових підстав для застосування акта в Україні.

Прийняття документа дасть змогу усунути подвійне правове регулювання аналогічних правовідносин нормативно-правових актів однакової юридичної сили; скасує нормативно-правові акти, які регулювали правовідносини, що вже припинилися, що у свою чергу зменшить регуляторний тиск на бізнес, створить більш сприятливе середовище для ведення бізнесу.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами zakon2.rada.gov.ua.

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...