Сезон розваг відкрито: яким має бути безпечний парк атракціонів?


Сезон розваг відкрито: яким має бути безпечний парк атракціонів?

Бажання проїхатися на американських гірках цілком може обернутися фатальними наслідками. Мабуть, жодний сезон розваг іще не обійшовся без аварій, іноді смертельних. Тому до облаштування парків атракціонів згідно з усіма нормами безпеки варто ставитися надзвичайно серйозно.

Ми вже розповідали про обов’язки власників атракціонної техніки щодо документації, навчання працівників, техогляду механізмів. Також радили відвідувачам розважальних майданчиків, на що слід звертати увагу, аби вчасно помітити недоліки та не ризикувати життям і здоров’ям.

Тепер у статті Безпечна експлуатація атракціонів: розташування атракціонного комплексу, організація системи доступу до атракціону докладно розглядаємо такі питання:

  • Найбільш популярні місця розташування атракціонів
  • Що треба врахувати під час вибору місця для встановлення атракціонів?
  • Які засоби протипоженої безпеки необхідні в парку атракціонів?
  • Які системи обмеження доступу до атракціонів необхідно застосовувати?
  • Які вимоги безпеки висувають до огородження атракціонів?
  • Які вимоги безпеки висувають до проходів в огородженнях і бар’єрах?

Хочемо ще раз наголосити на тому, що кожен пункт правил експлуатації атракціонної техніки важливий і обов`язковий для виконання. Бажаємо організаторам святкового настрою стати більш відповідальними, а мисливцям за адреналіном — ніколи не розчаровуватися!

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Матеріали до теми


Інструкції з охорони праці: що вони мають містити і хто їх розробляє
Кожен суб’єкт господарювання забезпечує функціонування системи управління охороною праці, а саме: розробляє і затверджує положення, інструкції, інші акти з охорони ...
Діти-гімнасти зірвалися з 3-метрової висоти під час вистави у цирку
Поліція з’ясовує обставини нещасного випадку, який стався у Запорізькому державному цирку під час виконання номеру гімнастів. За інформацією пресслужби Нацполіції, ...