Розглянуто можливість запровадження посади спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі


Розглянуто можливість запровадження посади спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі

26 липня 2022 року відбулася робоча зустріч Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з керівниками МВС, НПУ, ДСНС, представниками ЮНІСЕФ і Всеукраїнської асоціації ОТГ.

Під час наради сторони вчергове обговорили питання безпечного освітнього процесу. Також вони розглянули можливість запровадження посади спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі.

Питання кадрового забезпечення закладів освіти педагогічними працівниками та їхньої готовності продовжити освітній процес знаходиться під постійним контролем департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської військових державних адміністрацій.

Керівники департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської військових адміністрацій уповноважені самостійно приймати рішення щодо доцільності запровадження будь-яких додаткових посад спеціалістів із безпеки з урахуванням особливостей ситуації в регіоні.

«МОН готове сприяти реалізації безпекових проектів, ініційованих МВС і зацікавленими сторонами. Безпека дітей і всіх учасників освітнього процесу є головним пріоритетом», — зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Міністра, Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у відповідь на запит МОН було створено онлайн-інструмент моніторингу безпеки освітнього середовища в закладах освіти для більшої ефективності освітнього менеджменту.

«Інструмент є частиною національної системи автоматизованого інформаційного комплексу та може бути використаний для цілей проекту із запровадження посади спеціаліста з безпеки», — повідомив Сергій Шкарлет.

Джерело: Урядовий портал

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...