...

Роботи з пестицидами, ядохімікатами: як часто проводити медогляд працівників та які медичні протипоказання є до виконання цих робіт?


Роботи з пестицидами, ядохімікатами: як часто проводити медогляд працівників та які медичні протипоказання є до виконання цих робіт?

У процесі діяльності робітники агропромислового комплексу підпадають у зону дії ризиків від небезпечних хімічних речовин, серед них пестициди, ядохімікати.

Періодичність медичних оглядів визначена «Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій», який затверджений Наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246 та становить 1 раз на рік. Медичними протипоказаннями (на доповнення до загальних медичних протипоказань) являються хронічні захворювання гепатобіліарної системи; алергічні захворювання, у тому числі шкіри; хронічні захворювання периферичної нервової системи; поширені дистрофічні розлади ВДШ; неврит слухового нерва; хронічні захворювання переднього відрізка ока; хронічні захворювання бронхолегеневої системи; уміст гемоглобіну менше 120 г/л у жінок і 130 г/л у чоловіків; хронічні захворювання нирок.

Роботодавець відсторонює від роботи працівників, які не пройшли в установлений термін медичні огляди, та не допускає до роботи працівників, яким за медичним висновком така робота протипоказана за станом здоров’я.

Роз’яснення надала головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Наталія Струтинська

Читайте також:

Аграріям саме час згадати вимоги законодавства з охорони праці у сільському господарстві

Вимоги щодо безпеки під час використання пестицидів і мінеральних добрив

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Кіровоградській області

Матеріали до теми


Безпека на будівельних майданчиках та роботи з реконструкції будівель і споруд
До початку розбирання будівель і споруд та їх реконструкції чи знесення повинні бути передбачені заходи із запобігання впливу на працівників ...