Робітник загинув на маріупольському меткомбінаті: четвертий за останній рік


Робітник загинув на маріупольському меткомбінаті: четвертий за останній рік

На ПрАТ “Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча” (ММК ім. Ілліча, Донецька обл.), що входить до групи “Метінвест”, знову загинув працівник підрядної організації.

Як повідомила Державна служба з питань праці, НС із працівником ТОВ “Азов Буд-Проект” сталася 8 червня поточного року.

При цьому уточнюється, що зварювальник 1984 року народження отримав травми не сумісні з життям під час проведення робіт на доменній печі №5, в результаті падіння в скіпову яму.

У доменному цеху ММК ім. Ілліча — п’ять печей загальним обсягом 8635 куб. м.

Майже рік тому, на ММК ім. Ілліча загинули три працівника іншої підрядної організації — ТОВ “СМК Акцепт-Строй” — унаслідок обвалення перекриття листопрокатного цеху. Тоді загинули: різьбяр, електрозварник та інженер з охорони праці.

ММК ім. Ілліча в січні-травні 2018 року наростив випуск загального прокату, за оперативними даними, на 7,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року – до 1,2 тис. тонн, сталі на 8,9% – до 1,34 млн т , чавуну – на 27%, до 1,9 млн. тонн. У травні ММК справив 263 тис. тонн загального прокату, 277 тис. тонн сталі, 390 тис. тонн чавуну, тоді як у попередньому місяці – 223 тис. тонн загального прокату, 259 тис. тонн сталі, 349 тис. тонн чавуну.

“Метінвест” є вертикально-інтегрованою групою видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи знаходяться, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основні акціонери “Метінвесту” — групи “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ “Метінвест Холдинг” керує всіма компаніями групи “Метінвест”.

Компанія ТОВ “Азов Буд-Проект” (Маріуполь Донецької обл.) надає послуги з проектування, будівництва, обслуговування, ремонту нерухомості і продажів будматеріалів. Компанія протягом восьми років була генеральним підрядником ММК ім. Ілліча.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...