Рекомендації щодо утримання газового господарства


Рекомендації щодо утримання газового господарства

Посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області під час технічної консультації на робочих місцях підприємства, діяльність якого пов’язана з експлуатацією систем газопостачання, нагадали, що власник, балансоутримувач або орендар (наймач) повинен забезпечити їх утримання, відповідно до вимог чинного законодавства України.

Читайте також: Про безпечне використання газового обладнання

На підприємстві, де система газопостачання експлуатується власними силами, має бути:

  • створена газова служба;
  • затверджене відповідне положення про неї;
  • визначена особа, відповідальна за газове господарство.

Технічне обслуговування газопроводів, поточний і капітальний ремонти забезпечуються власником, балансоутримувачем або орендарем (наймачем) газових мереж.

Всі газопроводи й установки, що використовують газ, підлягають технічному обслуговуванню та ремонту в строки, що зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів з урахуванням місцевих умов експлуатації.

Раніше писали: Експлуатація газового господарства

Технічне обслуговування необхідно проводити не рідше, ніж один раз на місяць, а поточний ремонт – не рідше ніж один раз на 12 місяців. Контрольний огляд газового господарства проводиться щонайменше двічі на рік.

Джерело: Управління Держпраці

Семінар-практикум «Цивільний захист та пожежна безпека: основи, зміни, нововведення»

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...