Рада ухвалила зміни до закону про страхові COVID-виплати медикам


Рада ухвалила зміни до закону про страхові COVID-виплати медикам

Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо врегулювання окремих питань соціального захисту медичних працівників, постраждалих від коронавірусної хвороби (COVID-19)» (проект Закону зареєстровано за № 5415).

Законом вносяться зміни до ст. 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», якими встановлюється, що держава забезпечує страхові виплати у встановлених законом розмірах медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров’я за умов встановлення групи інвалідності внаслідок захворювання коронавірусною хворобою (COVID-19), що пов’язане з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження, протягом одного року з дня настання захворювання, а не календарного, як це передбачено чинною редакцією Закону.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Також нова норма поширюється на випадки, які сталися до набрання чинності цим Законом, та за якими не були отримані відповідні страхові виплати.

Джерело: Верховна Рада України

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...