Причини нещасного випадку на асфальтному заводі проаналізували з виробничниками фахівці Управління Держпраці


Причини нещасного випадку на асфальтному заводі проаналізували з виробничниками фахівці Управління Держпраці

Інформаційно-консультативний семінар відбувся в Управлінні Держпраці у Рівненській області для керівників та посадових осіб підприємств області, що експлуатують асфальтобетонні заводи. На заході йшлося про запобігання травматизму, зокрема, в автодорожній галузі, обставини та причини нещасних випадків, вимоги до організації безпечного виконання робіт з виготовлення асфальтобетонної суміші.

На жаль, передумова семінару – нещасний випадок із тяжким наслідком, що стався у ТОВ «Рівненський асфальтний завод» на виробничому майданчику в с. Нова Любомирка. Комісія із спецрозслідування встановила, що основна та супутні причини випадку – організаційні. Зокрема, це відсутність регламенту технічного обслуговування асфальтно-змішувальної установки; не проведення регламентних робіт з очистки механізму обладнання скіпового підіймача, допуск до роботи без належного навчання та перевірки знань.

Тож фахівці Управління особливо ретельно зупинилися на нормативній базі. Загальні вимоги до організації безпечного виконання робіт при виготовленні асфальтобетонної суміші роз’яснив учасникам заходу головний державний інспектор відділу нагляду у промисловості Управління Володимир Горецький. Начальник відділу нагляду у промисловості Управління Іван Онищук конкретизував вимоги щодо реєстрації великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, ведення їх обліку та дотримання порядку проведення державного технічного контролю (огляду) таких засобів.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Рівненській області.

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...