Процедури оцінки відповідності машини


Процедури оцінки відповідності машини

Однією з основних вимог введення в обіг нехарчової продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин (далі — Технічний регламент), є проведення відповідної процедури з метою оцінки відповідності.

Виробник або його уповноважений представник з метою оцінки відповідності машини вимогам цього Технічного регламенту повинен застосувати одну з процедур оцінки відповідності:

  1. Якщо машина не зазначена у додатку 4 до Технічного регламенту (циркулярні пили, пиляльні машини, автомобілі-сміттєвози та інше), виробник або його уповноважений представник повинен застосувати процедуру оцінки відповідності – внутрішній контроль виробництва машин (скласти технічний файл, вживати всіх заходів, необхідних для того, щоб виробничий процес забезпечував відповідність машин, що виробляються, зазначеному технічному файлу та вимогам Технічного регламенту безпеки машин).

Читайте також: Технічний регламент безпеки машин: як проводиться перевірка типу машини

  1. Якщо машина, зазначена у додатку 4 до Технічного регламенту, вироблена відповідно до національних стандартів та за умови, що в таких стандартах враховано всі відповідні суттєві вимоги щодо безпеки та охорони здоров’я, виробник або його уповноважений представник повинен застосувати одну з таких процедур:
  • внутрішній контроль виробництва машин;
  • перевірка типу, (порядок проведення якої наведений у додатку 9), разом зі здійсненням внутрішнього контролю виробництва машин;
  • цілковите забезпечення якості (виробник повинен застосовувати схвалену систему управління якістю щодо розроблення, вироблення, кінцевого контролю та випробувань).

Читайте також: Що таке Технічний регламент

  1. Якщо машина, зазначена у додатку 4 до Технічного регламенту, не була вироблена відповідно до національних стандартів або лише частково відповідає таким стандартам, або в таких стандартах не враховано всі відповідні суттєві вимоги щодо безпеки та охорони здоров’я, або якщо не існує національного стандарту на машину, про яку йдеться, виробник або його уповноважений представник повинен застосувати одну з таких процедур:
  • перевірка типу, разом зі здійсненням внутрішнього контролю виробництва машин;
  • цілковите забезпечення якості.

Читайте також: Перелік чинних технічних регламентів

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977(067) 317-58-86
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...