Про старт пілотного проєкту з тестування світових технологій щодо виявлення мін в реальних умовах


Про старт пілотного проєкту з тестування світових технологій щодо виявлення мін в реальних умовах

В Україні стартував проєкт, покликаний залучити світові компанії, що мають передові технології в галузі протимінної діяльності до розмінування території нашої держави. Проєкт ініційований Програмою розвитку ООН (ПРООН), на прохання Міністерства економіки України буде реалізований на одному з полігонів, віддалених від зони бойових дій у співпраці з Міністерством оборони України та  Державною службою України з надзвичайних ситуацій вже в травні 2023 року.

ПРООН звернулася з пропозицією взяти участь в проєкті до компаній та приватних підприємців, які мають досвід роботи з безпілотними технологіями в сфері розмінування.

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити 0 (800) 219-977

На сьогодні майже 174 тисяч квадратних кілометрів території України є потенційно забрудненими, потребують нетехнічного та технічного обстеження та, в разі потреби, розмінування. Це надзвичайно великий обсяг робіт. Водночас сучасні технології дають змогу значно пришвидшити процес розмінування.

«Працюємо над тим, щоб усе нове, високотехнологічне, ефективне, що є в світі у галузі розмінування працювало тут, в Україні на очищення наших земель. Запускаємо проєкт тестування новітніх технологій з виявлення мін в реальних умовах. За підсумками тестів запрошуватимемо виробників, чиї вироби та технології дали кращі результати до участі в обстеженні та розмінуванні українських земель», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Пілотний проєкт ПРОООН передбачає тестування технологій обстеження потенційно небезпечних територій за допомогою безпілотних технологій. Виробникам запропоновано обстежити та картографувати  територію площею до 50 га з наявними на ній мінами (під поверхнею) та боєприпасами, що не вибухнули (на поверхні). Умови проєкту передбачають складну місцевість з наявністю рослинності, не виключають складні погодні умови. Компанії, що візьмуть участь в пілотному проєкті, можуть застосовувати будь-яку технологію, яку вважають необхідною, для збору і аналізу даних з об’єкта.

За підсумками тестів учасники мають представити звіт, що включатиме, зокрема, нанесені на карту точні координати виявлених вибухонебезпечних предметів,  тип об’єкта, фотографії, примітки до поля, позначку часу, метадані тощо.

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: (063) 590-97-54 

Також учасникам пропонується представити план масштабування пілотного проєкту на роботи з розмінування території України, включно з вартістю робіт, потребою в персоналі тощо.

Джерело: Міністерство економіки України


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Поради щодо підготовки до можливих відключень електроенергії, пов’язаних із ворожими обстрілами енергоструктури
Зробіть запас питної і технічної води. На одну дорослу особу на добу потрібно 3 літри питної води (включно з рідиною, ...