Про безпечне проведення газонебезпечних робіт


Про безпечне проведення газонебезпечних робіт

Безпечне проведення газонебезпечних робіт – основна тема технічної консультації, що проведена фахівцями Держпраці для працівників підприємства, яке експлуатує системи газопостачання.

Під час консультації було акцентовано увагу на обов’язковому отриманні дозволів та реєстрації декларацій на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити 0 (800) 219-977

Підкреслено важливість проведення технічного обслуговування та ревізії запобіжних приладів і пристроїв, застосування засобів захисту, сигналізації, інших засобів безпеки, а також стеження за належним станом технологічного обладнання та протиаварійного захисту.

Фахівець детально розповів про вимоги безпеки під час експлуатації обладнання, яке працює під тиском та при проведенні газонебезпечних робіт, а також нагадав співрозмовникам, що до виконання газонебезпечних робіт допускаються особи віком не молодше 18 років, які пройшли медичне обстеження та навчання з питань охорони праці.

Читайте також: Охорона праці при проведенні газонебезпечних робіт

Джерело: Управління Держпраці


Документи спеціаліста з пожежної безпеки

  • Приклади основних наказів з питань пожежної безпеки
  • Приклади інструкцій для приміщень об’єкта
  • Журнали реєстрації та обліку
  • Зразок оформлення плану евакуації на випадок пожежі

Придбати

(067) 317-58-86

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...