Пожежникам пропонують дозволити складати адмінпротоколи за спалювання сухої трави


Пожежникам пропонують дозволити складати адмінпротоколи за спалювання сухої трави

Кабінет Міністрів України запропонував наділити пожежникам правом виписувати штрафи за спалювання сухої рослинності. Також планується запровадити адміністративну відповідальність використання повітряних куль та «китайських ліхтариків» у населених пунктах.

Уряд запропонував внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за правопорушення у сфері пожежної безпеки.

Кабінет Міністрів пропонує надати пожежникам повноваження на складання адмінпротоколів за спалювання сухої рослинності. Відповідне питання Уряд розглядав у середу, 3 листопада.

Крім того, запропоновано запровадити адміністративну відповідальність за використання будь-яких пристроїв, підйом яких на висоту здійснюється за допомогою відкритого вогню (за винятком повітряних суден) біля лісів, лук, пасовищ, торфовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також біля об’єктів підвищеної небезпеки, заповідників та в межах населених пунктів.

Розмір штрафів пропонується встановити на рівні від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для фізичних осіб. Юридичним — від 630 до 1800 НМДГ.

Джерело: Экономические новости

Матеріали до теми


Щодо заходів безпеки під час зливання-наливання зрідженого вуглеводного газу з автоцистерни до посудин АЗС
Відділом нагляду з питань безпеки праці північного напрямку Управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Державної служби України ...
Пожежна безпека та Бетонні споруди: коли набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними
Повідомляємо, що 01 лютого 2025 року набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними стандартами, методом перекладу Пожежна безпека ...