Пожежа на спорткомплексі СКА у Львові: відкрито кримінальне провадження


Пожежа на спорткомплексі СКА у Львові: відкрито кримінальне провадження

Як повідомляє прес-служба ДСНС у Львівській області:

“10 червня о 02:26 до рятувальників надходили численні повідомлення про задимлення вулиць Джерельна, Шолом-Алейхема, Ветеранів, Котлярська, Клепарівська та Леонтовича. Для обстеження вказаних вулиць було направлено пожежно-рятувальний підрозділ спільно із нарядом патрульної поліції.

О 02:56 горіння виявили в м. Львові на вулиці Клепарівська, 39 а, у 3-поверховій адміністративній будівлі, в якій знаходився також стрілецький тир, на території Стрілецького комплексу з адміністративними приміщеннями навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України. Площа будівлі складає 4 400 кв.м.

До місця події негайно направили пожежно-рятувальні підрозділи за підвищеним номером виклику №3. По прибуттю на місце події було встановлено, що горить покрівля по всій площі приміщення.

Рятувальники винесли із приміщення тиру патрони та стрілецьку зброю.

Вогнеборці також не допустили поширення вогню на приміщення гуртожитку, розташованого поруч. З метою гарантування безпеки, із гуртожитку евакуювали 120 мешканців.

Керівником гасіння пожежі був начальник ГУ ДСНС України у Львівській області.  До ліквідації пожежі залучили 127 рятувальників, в тому числі 33 курсантів ЛДУ БЖД, та  21 одиницю спецтехніки.

Рятувальники працювали в апаратах захисту органів дихання у складі 8-ми ланок газодимозахисної служби. Подано 16 стволів.

Пожежу локалізовано о 05:35, ліквідовано о 07:51.

Причина виникнення горіння встановлюється. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.”

 

Фото:  прес-служба ДСНС у Львівській області

За інформацією www.rbc.ua, військова прокуратура за фактом пожежі на спорткомплексі Міноборони у Львові відкрила кримінальне провадження за ч. 3 статті 425 ККУ – про халатне ставлення до військової служби.

Про це повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

“Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні (частина 3 стаття 425 Кримінального кодексу України) проводить Шевченківський відділ Національної поліції, а процесуальне – військова прокуратура Львівського гарнізону”, – написав Сенюк. Він зазначив, що триває комплекс слідчих дій. За словами прокурора, в результаті пожежі знищено дах, третій поверх і частину приміщень на другому поверсі будівлі. 

Джерело: прес-служба ДСНС у Львівській області та www.rbc.ua.

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...