Повідомили причину смерті оператора котельні в Ковелі


Повідомили причину смерті оператора котельні в Ковелі

Причиною смерті працівника на котельні ТОВ «ВОЛМА» стало порушення вимог інструкцій з охорони праці.

Про це розповів завідувач сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Волинській області Ярослав Головко, інформують на офіційному сайті відомства.

Нагадаємо, трагедія сталася 4 січня 2019 року.

Комісія дійшла висновку, що потерпілий міг заснути в приміщенні котельні та не заповнити бункери дозування тирси у водогрійний котел, оскільки згідно температурного графіку роботи котла, температура води всю зміну знижувалась.

Аби швидше заповнити бункер, потерпілий взяв лопату для прибирання снігу та пішов у бункер відвантаження тирси і почав підгрібати тирсу до шнека. Оступившись, потерпілий потрапив до шнекового транспортера.

Основною організаційно причиною настання нещасного випадку є порушення вимог інструкцій з охорони праці, а супутньою психофізіологічною – перебування потерпілого в стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також: 

При проведенні атестації робочих місць за умовами праці була допущена помилка у записі назви професії: назва «Оператор котельні» та «Котельник» не відповідає професії зі шкідливими умовами праці відповідно до Списку №2. Що необхідно зробити, щоб працівник зміг отримати належний пільговий стаж?

Джерело: Волинські новини

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...