Порядок перевірок Держпраці знову підкоригують


Порядок перевірок Держпраці знову підкоригують

Держпраці оприлюднила проект постанови КМУ «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України».

Порядки здійснення держконтролю та держнагляду за додержанням законодавства про працю (Постанова № 823), Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення (Постанова № 509), Положення про Державну службу України з питань праці та ще 12 нормативно-правових актів приводяться у відповідність до:

  • постанови від 02.09.2019 р. № 829 «Деякі питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади»,
  • постанови від 11.09.2019 р. № 838 «Питання Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства»,
  • постанови від 20.10.2019 р. № 879 «Про внесення змін до схеми спрямування і координації діяльності центральних органів виконавчої влади Кабінетом Міністрів України через відповідних членів Кабінету Міністрів України»,
  • постанови від 04.12.2019 р. № 1072 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України»
  • Закону № 341-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції».

Зміни вносяться з метою уточнення повноважень Держпраці та виправлення технічних описок (у зв’язку з набранням чинності Постановою № 1132) у Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

За проектом, ця постанова набере чинності з дня її опублікування (крім пп. 2 пункту 1, пункту 2, абзацу шостого підпункту 1 та підпункту 2 пункту 13 змін, які наберуть чинності одночасно із відповідними актами центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції, трудових відносин, соціального діалогу та забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами, здійснення державного гірничого нагляду, здійснення державного нагляду та контролю за додержанням вимог законодавства про працю та зайнятість населення).

Джерело: Дебет-Кредит

Матеріали до теми


Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...
Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...