Заходи з попередження пожеж на автотранспорті


Аналіз статистичних даних свідчить про те, що за останні роки в Україні намітилася тенденція до зростання кількості пожеж на транспортних засобах. Це призводить до збільшення людських жертв та матеріальних збитків. Як свідчить статистика, зі зростанням автомобільного парку збільшується й кількість пожеж, що виникають на транспортних засобах.

Займання транспортних засобів у своїй більшості мають специфічні причини виникнення, обумовлені конструктивними й технологічними особливостями, умовами експлуатації, рівнем контролю за станом систем і агрегатів. У більшості випадків транспортний засіб, на якому виникла пожежа, повністю згорає, а люди, які знаходяться в ньому, піддаються інтенсивному впливу небезпечних факторів і нерідко гинуть.

Одним із важливих елементів безпеки автотранспортних засобів є їх пожежна безпека. Саме тому на початковій стадії займання автомобіля необхідно швидко приймати рішення щодо гасіння полум’я.

Про заходи безпеки на автотранспорті та дії водіїв у разі пожежі читайте у № 1/2014, журнал «Охорона праці і пожежна безпека».