По всій Україні 23 травня діятимуть графіки відключень світла


По всій Україні 23 травня діятимуть графіки відключень світла

Сьогодні, у четвер 23 травня, з 00:00 до 24:00 в усіх областях України діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

“Графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00. Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується”, — ідеться у повідомленні.

У енергетичній компанії зауважили, що “причина подовження терміну дії обмежень – прогнозована щільна хмарність у більшості регіонів України, через яку сонячні електростанції будуть змушені знизити виробництво електроенергії. Відповідно, в енергосистемі збільшиться обсяг дефіциту”.

 

Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які диспетчерський центр “Укренерго” щовечора доводить до кожного обленерго.

Читайте також: Безпека праці під час аварійного відключення світла

В Укренерго нагадали, що інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Нагадаємо, із 22 березня поновилися масовані російські атаки на енергетичні об’єкти. Зокрема руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

Джерело: Укрінформ

№4′ 2023 «Пожежна безпека на підприємстві: вимоги, організація, законодавчі зміни»

Матеріали до теми


Буде створено реєстр земель, потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами
Це буде перший державний реєстр територій, забруднених чи ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів. Адмініструватиме сайт Державна ...