Піротехніки на Харківщині отримали другу машину для розмінування


Піротехніки на Харківщині отримали другу машину для розмінування

Звільнення Харківщини від мін та снарядів, що не розірвалися, прискориться: піротехніки, які працюють в області, отримали в розпорядження ще одну машину для підготовки ґрунту до розмінування українського виробництва. Техніку, придбану за кошти Всесвітньої продовольчої програми ООН, передали саперам голова Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Голлінгворт та керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Міністерство економіки продовжує активно працювати над тим, щоб якомога більше наявних потреб у техніці та обладнанні задовольняли саме українські виробники. По-перше, це скорочує витрати на оснащення підрозділів протимінної діяльності й дає змогу за ті самі кошти придбати більше техніки. А отже, прискорити в підсумку очищення земель. По-друге, так ми розвиваємо промисловість, створюємо нові робочі місця. Тому наше завдання на цьому етапі – підтримати виробника і сприяти масштабуванню виробництва, заохочувати бізнес до втілення інноваційних технологій в розмінуванні», – передає слова першого віцепрем’єр-міністра Юлії Свириденко Міністерство економіки.

Спроможності операторів протимінної діяльності, які працюють на Харківщині, посилюватимуться й надалі.

Захист від хімічних і біологічних загроз. Як уберегти життя та здоров’я під час небезпеки – читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: Урядовий кур’єр

Передплата 2024

Матеріали до теми


Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...