...

Перші гвинтокрили Airbus Н225 у грудні передадуть ДСНС та НГУ, – Арсен Аваков


Перші гвинтокрили Airbus Н225 у грудні передадуть ДСНС та НГУ, – Арсен Аваков

Пілоти Державної служби з надзвичайних ситуації та Національної гвардії України проходять підготовку у спеціальному Центрі підготовки пілотів «Airbus».  За їхніми словами, Н225 дає змогу підвищити ефективність виконання завдань за рахунок сучасного обладнання.

Перші гвинтокрили Airbus Н225 Super puma  вже практично готові та у грудні будуть передані Державній службі з надзвичайних ситуації та Національній гвардії України. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Перші гвинтокрили для України Airbus Н225 Super puma – практично готові! Наші французькі партнери завершують збірку, налагодження і випробувальні польоти. У грудні гелікоптери передадуть ДСНС і НГУ. Наші пілоти вже там! – знайомляться зі своїми машинами, напрацьовують досвід», – сказав Арсен Аваков.

Нагадаємо, на заводі «Airbus Helicopters» виконується замовлення України на виготовлення та постачання 55 вертольотів різних класів для потреб ДСНС, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції. В Україні запрацюють 15 вертолітних баз та центр обслуговування «Airbus Helicopters».

Українські  пілоти проходять підготовку у спеціальному Центрі підготовки пілотів «Airbus».  Військовослужбовці НГУ та пілоти ДСНС опановують теоретичний курс, відточують майстерність у симуляційному центрі та проходять курс практичних польотів.  Пілоти, які навчаються у Франції, порівняли роботу Мі-8 і Н225 Airbus. За їхніми словами, Н225 допомагає екіпажу під час польоту по приборам, або під час рятувальних ситуацій. А також дає змогу підвищити ефективність виконання завдань за рахунок сучасного обладнання.

Як повідомлялося раніше, пілотів для системи авіаційної безпеки МВС будуть готувати у кременчуцькому льотному коледжі:

«Кременчуцький льотний коледж стане основною базою для підготовки пілотів технічного та сервісного персоналу системи авіаційної безпеки МВС. Окрім цього, наші фахівці проходять курси спеціального навчання у Франції на базі освітніх центрів «Airbus Helicopters». Ми отримаємо якісно новий рівень фахівців, які виконуватимуть завдання з аеромедичної евакуації, пошуково-рятувальних операцій, поліцейську компоненту та захист державного кордону», – сказав Арсен Аваков.

Джерело: прес-центр ДСНС України

Матеріали до теми


Психоемоційне здоров’я: як боротися із професійним вигоранням медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...
Закон про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України не встановлює правомірність незаконного поводження з боєприпасами
Цей закон не звільняє від відповідальності за придбання і зберігання боєприпасів вдома без дозволу, зазначив Верховний Суд. Положення Закону України ...