...

Перевірений підприємець-лісогосподарник ретельніше слідкуватиме за нормативними змінами


Перевірений підприємець-лісогосподарник ретельніше слідкуватиме за нормативними змінами

Дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки у ФОП Полєшко перевірили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Підприємець із села Сварицевичі Зарічненського району здійснює діяльність у лісовій галузі. За результатами перевірки головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Рівненській області Володимир Швець провів підсумкову нараду з посадовими особами та працівниками ФОП Полєшко.

Фахівець Управління зазначив, що загальний стан охорони праці свідчить про відповідальне та усвідомлене ставлення до вимог безпеки. Але виявлені деякі порушення. Зокрема, частина інструкцій з охорони праці, які наявні на підприємстві, не переглянута з набранням чинності нових нормативно-правових актів. Відтак, підприємець повинна вчасно реагувати на нормативні зміни і більш ретельно вносити відповідні корективи.

Володимир Швець акцентував увагу на вимогах безпеки під час експлуатації обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються. Фахівець також роз’яснив основні вимоги Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості.

Працівникам і посадовим особам наголосили на недопущенні до виконання робіт з підвищеною небезпекою працівників, які не мають фахової підготовки, не пройшли в установленому порядку навчання, інструктаж, перевірку знань з питань охорони праці, попередній та періодичний медогляди.

Про усунення порушень, зазначених у приписі, підприємець обов’язково поінформує Управління Держпраці.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Рівненській області

Матеріали до теми


Кабмін скасував мораторій на окремі види перевірок під час воєнного стану: який бізнес в зоні ризику
Кабмін 8 березня прийняв Постановою № 261, якою поновив заходи державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного ...