Перерва для прийому їжі і відпочинку


Перерва для прийому їжі і відпочинку

ЗАПИТАННЯ

Що робити якщо на підприємстві не можна встановити перерву для відпочинку і харчування?

 

ВІДПОВІДЬ

Згідно зі ст. 66 Кодексу законів про працю України, працівникам надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю не більше двох годин. Перерва не включається в робочий час. Перерва для відпочинку і харчування повинна надаватись, як правило, через чотири години після початку роботи.

Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Плакати / стенди / наліпки / знаки — у магазині від журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Працівники використовують час перерви на свій розсуд. На цей час вони можуть відлучатися з місця роботи.

На тих роботах, де через умови виробництва перерву встановити не можна, працівникові повинна бути надана можливість приймання їжі протягом робочого часу. Перелік таких робіт, порядок і місце приймання їжі встановлюються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 21 99 77Email: info@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці

Навчання з охорони праці з видачею посвідчення державного зразка

Матеріали до теми


Чи бувають серед вантажників жінки?
Праця жінок в Україні має особливості, спрямовані на захист їхнього здоров’я та забезпечення соціальних гарантій. Законодавство встановлює граничні норми підіймання ...
Навчання з ОП у разі переходу на інше підприємство, якщо посвідчення про перевірку знань ще дійсне
ЗАПИТАННЯ Чи повинен працівник при прийнятті на інше підприємство проходити навчання і перевірку знань з питань охорони праці, якщо термін ...
Безпечне обслуговування техніки: що потрібно знати працівникам фермерського господарства
Безпека під час польових робіт З метою запобігання нещасним випадкам під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання слід ...
Причини виникнення та профілактика професійних захворювань у працівників аграрних підприємств
Професійні захворювання – це гострі або хронічні хвороби, що виникають унаслідок тривалого впливу шкідливих факторів виробничого середовища: фізичних (шум, вібрація, ...