Охороні праці навчатимуть згідно з новим порядком


Згідно з нормами нового порядку, Фонд здійснює фінансування навчання з питань охорони праці фахівців за заявками страхувальників та уповноважених представників застрахованих осіб (профспілок).

Фонд соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань постановою від 19.03.2013 р. № 2 затвердив Порядок участі у проведенні та фінансування Фондом навчання та підвищення кваліфікації з питань охорони праці.

Затвердженим Порядком визначається механізм участі у проведенні та фінансування Фондом навчання та підвищення кваліфікації відповідних спеціалістів з питань охорони праці, які працюють на умовах трудового договору (контракту) у юросіб та фізосіб – підприємців, а також добровільно застрахованих від нещасного випадку осіб, які забезпечують себе роботою самостійно.

Так, Фонд здійснює фінансування навчання з питань охорони праці фахівців за заявками страхувальників та уповноважених представників застрахованих осіб (профспілок).

Навчання з питань охорони праці спеціалістів за кошти Фонду проводиться навчальними закладами, визначеними виконавчою дирекцією Фонду або її робочими органами, відповідно до вимог законодавства, які проводять навчання з питань охорони праці в порядку, встановленому Типовим положенням про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

Для проведення на кошти Фонду навчання з питань охорони праці міністерства, інші центральні органи виконавчої влади та інші органи державної влади вищого рівня, Рада міністрів АРК, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, об’єднання профспілок, які мають статус всеукраїнських, звертаються до виконавчої дирекції Фонду, а всі інші страхувальники та уповноважені – до його робочому органу, і надають документи, передбачені п. 2.4 розд. II Порядку.

Постанова набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

З набранням чинності постанови № 2 втратить дію попередню постанову Фонду від 01.11.2001 р. № 40, яким затверджено Положення про порядок забезпечення фінансування Фондом навчання та підвищення кваліфікації відповідних спеціалістів з питань охорони праці та загальнообов’язкового держсоцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

ЛІГА:ЗАКОН