Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка


Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка

Від редакції «Охорона праці і пожежна безпека»:

Токсичні речовини можуть потрапити в організм постраждалих через:

1) шлунково-кишковий тракт: при вживанні їжі або при контакті отруйних речовин зі слизовою оболонкою ротової порожнини (ліки, припікаючі речовини, мийні засоби, пестициди, гриби, рослини та інші різноманітні хімічні речовини);

2) дихальні шляхи: вдихання отруйних газів, парів та аерозолів (чадний газ; окис азоту; пари хлору, аміаку, клею, барвників, органічних розчинників тощо);

3) шкіру та слизові оболонки: при потраплянні на шкіру та в очі отруйних речовин у вигляді рідини, аерозолю (розчинники, пестициди тощо);

4) укуси комах, тварин або змій та під час ін’єкційного введення ліків або наркотичних речовин.

ПАМ’ЯТКА. Домедична допомога постраждалим при підозрі на гостре отруєння невідомою речовиною.

 

Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка - Фото 1

Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка - Фото 2

Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка - Фото 3

Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка - Фото 4

Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка - Фото 5

Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка - Фото 6

Комбінезон для захисту від рідких хімічних речовин та радіаційного пилу dt300 deltachem delta plus тип 3b

Джерело: Управління Держпраці

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Найпопулярніші теми з ОП і ПБ: дослідження пресслужби проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»
Ми провели невеличке дослідження, щоб дізнатися, що читають і шукають представники нашої цільової аудиторії в інтернеті. Пропонуємо вам ознайомитися з ...
Про вимоги безпеки до устаткування для виробництва хліба, хлібобулочних і макаронних виробів
Безпека під час виробництва хліба, хлібобулочних і макаронних виробів є надзвичайно важливою не лише для збереження здоров’я споживачів, а й ...