НАТО підтримає проєкт зі створення ефективних систем дистанційного виявлення мін


НАТО підтримає проєкт зі створення ефективних систем дистанційного виявлення мін

Програма НАТО «Наука заради миру та безпеки» підтримає проєкт MinesEye зі створення ефективних систем дистанційного виявлення мін та снарядів, що не вибухнули.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Розробка та впровадження у сфері протимінної діяльності інновацій – один з ключів до пришвидшення очищення території України. Минулого року Міністерство економіки спільно з Міноборони та ДСНС організувало тестування нових технологій в реальних умовах, а спільно з Київською школою економіки запустило акселераційну програму для проєктів у сфері розмінування. Ці проєкти довели, що вітчизняні розробники мають багато ідей, вартих посиленої уваги. Важливо, що напрацювання українських розробників оцінені на міжнародному рівні», — зазначив заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

 

Виявлення прихованих вибухонебезпечних предметів: участь у проєкті

Система MinesEye призначена для виявлення прихованих вибухонебезпечних предметів (ВНП). У процесі тестування розробники провели понад 100 аеромагнітних досліджень. Подальша робота над проєктом дозволить удосконалити технологію, розширити її можливості та збільшити ефективність.

Зазначається, що до участі в проєкті, ідея та базова розробка якого належить українським розробникам з благодійного фонду «Фундація Поступ», долучаться вітчизняні та іноземні науковці, оператори протимінної діяльності (ПМД), зокрема фахівці ДСНС. Будуть залучені: Авіаційний інститут Лукашевича ILOT (Польща), Інститут геофізики НАН України, Вроцлавська Політехніка (Польща), Національний університет «Львівська політехніка», Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Порядок дій та правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів

Програма НАТО «Наука заради миру та безпеки» сприяє практичному співробітництву у сфері цивільної безпеки на основі наукових досліджень, інновацій та обміну знаннями. Програма пов’язує наукову спільноту з НАТО через співробітництво в галузі цивільної науки, спрямоване на вирішення нових викликів у галузі безпеки.

Джерело: Укрінформ

Передплата 2024

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...
Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...