Надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях


Надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях

Постановою КМУ від 13 червня 2023 року № 594 внесені доповнення до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році, затвердженого постановою від 27 грудня 2022 року № 1464, згідно з якими, до запланованої та фактичної вартості медичних послуг, які передбачені пакетом медичних послуг «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях» за договорами, укладеними з надавачами медичних послуг, перелік яких визначається Дніпропетровською, Херсонською та Миколаївською обласними військовими/державними адміністраціями за погодженням з МОЗ, з 01 червня по 31 серпня застосовується коефіцієнт 2.

Кошти, отримані закладами охорони здоров’я за збільшеним коефіцієнтом, можуть бути використані виключно для придбання лікарських засобів та медичних виробів, які використовуються для профілактики, діагностики та лікування хвороб відповідно до результатів оцінки епідемічних ризиків, які надаються установами громадського здоров’я.

Раптова смерть працівника підприємства
Формат: запис вебінару0 (800) 219-977

Національна служба здоров’я здійснює контроль за використанням коштів на придбання надавачами медичних послуг лікарських засобів та медичних виробів на цю мету, а також за наявністю у цих надавачів не знижувального запасу лікарських засобів, визначених вимогами до медичного кошика за пакетом медичних послуг «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях». Постанова застосовується з 01 червня 2023 року.

Джерело: ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ


ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій

Спецвипуск № 1, 2023

  • Як діяти в разі виникнення забоїв, переломів, кровотеч, опіків, уражень електричним струмом
  • Як допомогти пораненим під час збройних протистоянь та транспортуванні їх в укриття
  • Багато іншого про дії при виникненні загрозливих станів для життя

Замовити

(067) 317-58-86 

Матеріали до теми


Зберегти ментальне здоров’я і не кинути роботу: як журналісти протистоять вікарній травмі й що радять психотерапевти
Що допоможе опанувати негативні емоції і стани після роботи над складним матеріалом Українські журналісти щодня висвітлюють страшні події війни та ...
Біозахист та біобезпека: Україна перейматиме підходи до впровадження системи «єдиного здоров’я» за британською моделлю
Профілактика інфекційних хвороб з урахуванням епідситуації та прогнозів на основі комплексного підходу — «єдине здоров’я» — передбачена Стратегією забезпечення біологічної ...