На Київщині зафіксовано спалах небезпечної інфекції


На Київщині зафіксовано спалах небезпечної інфекції

У Фастівській громаді Київській області зафіксовано спалахи норовірусної інфекції. Про це повідомляє Фастівська міська рада.

В травні в одному з населених пунктів Фастівської громади зареєстровано спалах норовірусної інфекції. Вже захворіли 10 осіб, з них 6 – діти (4 особи з легким перебігом хвороби, у 1 особи хвороба безсимптомна). В результаті епідеміологічного розслідування було встановлено, що спалах захворюваності відбувся під час святкування, участь в якому взяли 17 осіб, в тому числі 8 дітей. 5 дітей пройшли стаціонарне лікування гастроентероколіту норовірусної етіології середньої важкості, наразі проліковані та виписані з лікарні.

Станом на 15 травня 4 дорослих та 1 дитина з безcимптомним перебігом та вірусоносійством ще знаходяться під наглядом лікарів. Вогнище інфекції локалізоване, триває комплекс протиепідемічних заходів. 

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити: 0 (800) 219-977

Норовірусна інфекція – це гостре інфекційне захворювання, яке спричинює вірус Норуолк, та яке характеризується розвитком гастроентериту та дегідратації. Вірус стійкий до висихання, заморожування, нагрівання до 60°С. Проте ці віруси швидко гинуть під час кип’ятіння та під час обробки хлорвмісними дезінфікуючими засобами.

Передається інфекція через немиті руки, предмети побуту, посуд, при вживанні немитих овочів або фруктів, також найбільш небезпечними є морепродукти та інші продукти при недостатній термічній обробці і значно рідше – водним шляхом. Не виключається і аерозольний шлях передачі.  

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА


Вебінар «Оцінка інфекційних ризиків та застосування доказових методів. Де це все взяти та кому довіряти?»

Вебінар доступний у записі за замовленням

тел.: 0 (800) 219-977
моб.: +38 (067) 317-58-86

Матеріали до теми


Чи можуть «домашні» вітрогенератори стати альтернативою сонячним панелям взимку
Які є плюси та мінуси в «енергії вітру» Третій рік поспіль українці активно закуповують сонячні панелі. Але їх продуктивність взимку ...