МОЗ працює над виконанням рішення РНБО з вдосконалення роботи ВЛК


МОЗ працює над виконанням рішення РНБО з вдосконалення роботи ВЛК

Міністерство охорони здоров’я України у межах міжвідомчої робочої групи продовжує працювати над тим, щоб робота військово-лікарських комісій проходила з повагою до людей. Задля цього тривають зміни з ВЛК у різних напрямах: юридичному, організаційному, цифровому.

Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 серпня 2023 року «Про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України», введене в дію Указом Президента України від 12 вересня 2023 року № 576/2023, передбачає низку управлінських ініціатив та удосконалення процесів. Вони були озвучені на нараді за участі керівництва МОЗ, НСЗУ, Командування Медичних сил ЗСУ, обласних та Київської міської військових адміністрацій, територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки, закладів охорони здоров’я.

Читайте також: Із 1 жовтня почне діяти Закон № 2573 «Про систему громадського здоров’я»

Так, наприклад, у травні цього року в Програмі медичних гарантій з’явився пакет, який дозволяє пройти медичні огляди військовозобов’язаних у цивільних закладах охорони здоров’я. НСЗУ оплачує закладу надання таких послуг. Уже є 484 заклади, визначені обласними і Київською міською військовими адміністраціями та закріплені за центрами комплектування, – для них передбачено фінансування в розмірі 226,2 млн грн.

На виконання рішення РНБО підготовлено зміни до специфікації пакета медичних гарантій, де визначено граничну кількість днів, протягом яких військовозобов’язаний повинен пройти військово-лікарську комісію.

Читайте також: МОЗ запустило сайт про роботу служби екстреної медичної допомоги

Також на особливий контроль взяті питання забезпечення умов для проведення таких медичних оглядів, визначення раціонального маршруту під час їх організації, цифровізації відповідних процесів, організації навчання особового складу позаштатних постійно діючих військово-лікарських комісій територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Окрім того, проводиться постійний моніторинг пропускної спроможності комісій, тож у разі потреби навантаження на медичні заклади їх кількість буде збільшено. Це контролюватимуть голови військових адміністрацій.

Читайте також: Завершено імплементацію Директиви Ради 92/58/ЄЕС від 24.06.1992 про мінімальні вимоги до знаків безпеки та/або захисту здоров’я на роботі

Джерело: Урядовий портал


АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України

Процедура аудиту необхідна насамперед керівникові компанії, щоб:

✔ знати реальний стан справ на підприємстві щодо питань з ОП;

✔ виявити слабкі сторони системи охорони праці;

✔ підготуватися до перевірки контролюючих органів;

✔ запобігти ризикам та зберегти життя і здоров’я працівників.

0 (800) 219-977(067) 317-58-86
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Ситуація із брудним повітрям у Києві може погіршитись: у ДСНС прогнозують пік пожеж на вихідні
Як відомо, 20 вересня Київ увійшов в п’ятірку світового рейтингу по забрудненості повітря. На вихідних ситуація може ще погіршиться через ...
Киянам радять обмежити перебування на вулиці через погіршення якості повітря
У Києві вранці 20 вересня спостерігається тимчасове погіршення якості повітря. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на департамент ...
Статзвітність 2025 року
Держстат оприлюднив проєкти: Альбому форм державних статистичних спостережень (завантажити). У ньому представлено бланки форм державних статистичних спостережень на 2025 рік ...