Коли вода почне спадати після підриву Каховської ГЕС


Коли вода почне спадати після підриву Каховської ГЕС

Спад рівня води у Херсонській області, що зростає в наслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, очікується після 20-х чисел червня. Про це повідомив у ефірі телемарафону заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький.

«Затоплення відбувається як правого берега в Херсонській області, так і лівого, який на сьогодні окупований російськими терористами. Відповідно доступ туди (на лівобережжя – ред.) наразі не можливий. Також, за нашими прогнозами, ще декілька днів вода буде прибувати. Потім вона буде стояти, й десь ближче до 20-х чисел червня вода почне спадати», — зазначив він.

Краснолуцький додав, що після спаду води можна буде оцінити наслідки підтоплення на територіях, які зараз контролює Україна. У захоплених росіянами районах оцінити збитки можна буде лише після повної деокупації.

Нагадаємо, що у Генштабі заявили, що росіяни підірвали ГЕС, щоб завадити українському контрнаступу.

В Укргідроенерго заявили, що внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано.

Додамо, що екологічні організації досі не засудили підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

Джерело: Судово-юридична газета

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Вимоги до суб’єктів господарювання, які виконують експертизу стану ОП. Повний огляд нововведення
На яких саме суб’єктів господарювання поширюються нові вимоги Обов’язки, яких зобов’язані дотримуватись експертні організації Які нормативно-правові акти втратили чинність через ...
Про застосування санітарних норм щодо перевищення рівня шуму від генераторів: роз’яснення МОЗ
ЗАПИТАННЯ Чи передбачено штрафи для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів з огляду на чинні санітарно-гігієнічні ...