Інваліди праці отримали спецавтомобілі


Одним з вагомих здобутків минулого року стало придбання для інвалідів 678 автомобілів на загальну суму понад 44 млн. гривень. У грудні 2013 року було видано 156 спецавтомобілів інвалідам внаслідок трудового каліцтва.

У лютому-березні цього року робочі органи виконавчої дирекції Фонду в АРК, областях, містах Києві та Севастополі за участю представників громадських організацій, соціальних партнерів, потерпілих на виробництві, членів їх родин та представників засобів масової інформації здійснили видачу 522 спецавтомобілів інвалідам внаслідок трудового каліцтва.

Чергове вручення спецавтомобілів стало яскравим свідченням надійного і послідовного виконання Фондом своїх соціальних зобов’язань перед потерпілими від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, як в частині своєчасного та повного відшкодування матеріальної шкоди внаслідок травмування, так і в частині надання медико-соціальних послуг, в тому числі і забезпечення легковими автомобілями. На сьогоднішній день всі інваліди трудового каліцтва, що перебувають на обліку у відділеннях виконавчої дирекції Фонду і мають медичні визначення щодо потреби в спецавтотранспорті, забезпечені легковими автомобілями.

Зокрема:

27 лютого інваліду ІІІ групи трудового каліцтва М.Бевцику вручено придбаний за кошти Фонду легковий автомобіль марки ЗАЗ «Сенс» з керуванням на 2 руки за участю однієї ноги. Вручення автомобіля провів в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду у Чернівецькій області В.Бурлака за участю начальника відділення виконавчої дирекції Фонду у Кіцманському районі Н.Мельниченко та представників засобів масової інформації.

28 лютого в м. Хмельницькому на ВАТ «Хмельниччина-Авто» відбулася чергова передача автомобілів шести інвалідам трудового каліцтва та професійних захворювань, які перебували в черзі на одержання цього засобу пересування в робочих органах виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області.

28 лютого керівництвом управління виконавчої дирекції Фонду у Закарпатській області в урочистій обстановці передано два автомобілі потерпілим на виробництві В.Симчері та І.Яцків. Вручення відбулося в присутності працівників управління та відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Ужгороді, начальників відділень виконавчої дирекції Фонду в області.

28 лютого управлінням виконавчої дирекції Фонду у Кіровоградській області проведено видачу автомобілів інвалідам, що перебувають на обліку на отримання або заміну автомобіля. Спецавтотранспортом забезпечено 23 інваліди.

28 лютого та 3 березня на території автоцентру ВАТ «Харків-Авто» відбулася видача інвалідам внаслідок трудового каліцтва 34 спецавтомобілів, придбаних за кошти Фонду. Зі словами привітання до присутніх звернувся начальник управління виконавчої дирекції Фонду у Харківській області В.Предко, а потім кожному потерпілому вручив ключі та документи на автомобілі.

3 березня начальник управління виконавчої дирекції Фонду у Черкаській області В.Драченко на території ПАТ «ЗАЗ» «ЧЕРКАСИ-АВТО» вручив документи та ключі від нових автомобілів ЗАЗ «Сенс» 10 інвалідам внаслідок трудового каліцтва.

3 березня у виробничо-торгівельному філіалі Севастопольської СТО ПАТ «Таврія-Авто» відбулася видача інвалідам трудового каліцтва Г.Мурзінову та В.Шуковій спецавтомобілів ЗАЗ «Sens» TF698KL.

3-5 березня у Вінницькій області відбулося вручення автомобілів, придбаних Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України, інвалідам праці із міст та районів області. Документи та ключі 31 інваліду праці вручали: начальник управління виконавчої дирекції Фонду у Вінницькій області М.Олійник та заступник начальника управління В.Яворський.

3-6 березня відбулося вручення автомобілів «Сенс» зі звичайним керуванням (базова модель) та ручним керуванням 95 інвалідам праці із 20 міст і районів Донецької області. Заходи відбулися на майданчику ПАТ «Донецьк-Авто» за участю потерпілих на виробництві, членів їх сімей, начальника управління виконавчої дирекції Фонду Л.Давиденко, начальників відділень та посадових осіб управління виконавчої дирекції Фонду у Донецькій області.

4 березня управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області було забезпечено видачу 9 автомобілів інвалідам внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань. Документи та ключі інвалідам праці вручали: в.о. начальника управління Д.Костишин, заступник начальника управління М.Хоменко, начальник відділу медичного забезпечення М.Коваленко.

4 березня відбулася урочиста передача 22 автомобілів «Daewoo Sens» інвалідам трудового каліцтва та професійного захворювання, які перебувають на обліку в управлінні виконавчої дирекції Фонду в Івано-Франківській області. В урочистій церемонії передачі автомобілів взяли участь: голова Івано-Франківської облдержадміністрації А.Троценко, начальник департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації Я.Лаган, начальник управління виконавчої дирекції Фонду в Івано-Франківській області Н.Глинська, заступник начальника управління Г.Онуфрак, начальники відділень виконавчої дирекції Фонду.

4 грудня на території автодилера ПАТ «Волинь-Авто» м. Луцьк відбулася видача автомобілів інвалідам трудового каліцтва, які перебували на черзі в управлінні виконавчої дирекції Фонду у Волинській області. У церемонії вручення ключів від автомобілів інвалідам взяли участь генеральний директор ПАТ «Волинь-Авто» Ю.Корольчук та начальник управління виконавчої дирекції Фонду у Волинській області Г.Стахів.

4 березня начальник управління виконавчої дирекції Фонду у Чернігівській області В.Нашиванько урочисто вручив ключі від 9 автомобілів, придбаних за рахунок коштів Фонду, інвалідам внаслідок трудового каліцтва.

4 березня начальник управління виконавчої дирекції Фонду у Миколаївській області М.Серьогін вручив автомобілі ЗАЗ Сенс TF698K-20 (базова модель) з правом передачі користування на пільгових умовах за 7 відсотків вартості автомобіля – 5 інвалідам та ЗАЗ «Сенс» TF698К-L2 (на дві руки з ураженням однієї ноги) – 3 інвалідам внаслідок трудового каліцтва.

4 березня управління виконавчої дирекції Фонду в АРК урочисто здійснило видачу автомобілів інвалідам внаслідок трудового каліцтва. Видачу новеньких авто здійснювала на території ПАО «Таврія – Авто» начальник управління Т.Звєрева. Автомобілі отримали 22 інваліда від трудового каліцтва, які перебувають на обліку у відділеннях виконавчої дирекції Фонду в м. Джанкой, м. Євпаторія, м. Керч, м. Красноперекопськ, смт. Роздольне, м. Саки, м. Сімферополі, Сімферопольському районі, м. Феодотія та м. Ялта.

4 березня здійснено видачу 22 автомобілів з ручним керуванням ЗАЗ «Сенс» інвалідам внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Львівській області. Видача автомобілів відбулася на території ПАТ «Галичина-Авто». У врученні спецавтотранспорту взяли участь керівництво управління виконавчої дирекції Фонду у Львівській області та ТзОВ «Радар-Сервіс».

4 березня на території ПАТ «Херсон-авто» відбулася видача 7 автомобілів ЗАЗ «Сенс», які придбані за кошти Фонду. Інвалідам внаслідок трудового каліцтва м. Херсона, Новотроїцького, Цюрупинського та Скадовського районів вручив ключі від автомобілів начальник управління виконавчої дирекції Фонду в Херсонській області В.Сух в присутності працівників управління та родичів потерпілих.

4 березня керівництво управління виконавчої дирекції Фонду в Одеській області на території ТОВ «Автомобільний дім «Одеса» в урочистій обстановці видало 16 спецавтомобілей ЗАЗ «Сенс» інвалідам внаслідок трудового каліцтва.

4 березня начальником управління виконавчої дирекції Фонду у Рівненській області О.Колесником вручено інвалідам праці 11 автомобілів марки ЗАЗ «Сенс», в т.ч. 1 автомобіль базової моделі з правом передачі керування члену родини інваліда, 7 – моделі з однією ураженою ногою, 3 – на дві уражені ноги.

4 березня на території ПАТ «Житомир-Авто» начальник управління виконавчої дирекції Фонду у Житомирській області В.Лубчук вручив інвалідам праці 14 автомобілів з ручним керуванням марки ЗАЗ «Сенс».

4-6 березня на майданчику ПАО «Луганськ-Авто» відбулося урочисте вручення 62 спецавтомобілів «Сенс» інвалідам внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань, придбаних за кошти Фонду. Документи та ключі від автомобілів урочисто вручив інвалідам праці в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду у Луганській області В.Токмачов.

5 березня в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду у Тернопільській області І.Піговський, заступник начальника управління С.Погоріла спільно із соціальними партнерами – головою Тернопільської обласної ради профспілок А.Присяжним та головою Тернопільської обласної організації роботодавців О.Караванським на підприємстві автодилера заводу-виробника ВАТ «Тернопіль-АВТО» вручили 7 інвалідам трудового каліцтва автомобілі «Daewoo Sens».

5 березня відбулося вручення 42 автомобілів інвалідам праці внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань у Дніпропетровській області. З 42 автомобілів «Сенс»: 28 отримали інваліди з ураженням однієї ноги, 10 – з ураженням обох ніг, 4 – базові моделі. Вручення автомобілів проходило на території ПАТ «Дніпропетровськ-Авто» за участю начальника управління виконавчої дирекції Фонду у Дніпропетровській області Н.Братко, начальників відділень у м. Дніпропетровськ, м. Дніпродзержинськ, м. Новомосковськ, м. Кривий Ріг, м. Марганець, м. Синельникове, м. Павлоград, м. Тернівка та Петриківському районі.

5 березня на території ПАТ «Полтава-Авто» начальник управління виконавчої дирекції Фонду у Полтавській області В.Козуб урочисто вручив ключі та документи на спецавтомобілі марки ЗАЗ «Сенс» 15 інвалідам внаслідок трудового каліцтва. Серед потерпілих, які отримали автомобілі, мешканці Кременчуцького, Зіньківського, Новосанжарського, Гадяцького, Лохвицького районів та міст Полтави, Кременчука, Комсомольська.

5 березня на базі «Автоцентру на столичному» у м. Києві працівниками управління виконавчої дирекції Фонду у м. Києві організовано видачу спецавтомобілів для 14 інвалідів внаслідок трудового каліцтва.

5 березня на майданчику салону ТОВ «Запоріжжя-Авто» управління виконавчої дирекції Фонду у Запорізькій області здійснило видачу спецавтомобілів 21 інваліду від трудового каліцтва. 20 автомобілів інваліди отримали безоплатно, 1 автомобіль – за 7% вартості автомобіля.

7 березня на території ПАТ «Суми-Авто» начальником управління виконавчої дирекції Фонду у Сумській області М.Савченко вручено ключі від спеціальних легкових автомобілів марки ЗАЗ «Сенс» 8 інвалідам внаслідок трудового каліцтва та професійного захворювання.

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України