Інформаційна кампанія щодо попередження випадків прихованого травматизму від фахівців управління гірничого нагляду


Інформаційна кампанія щодо попередження випадків прихованого травматизму від фахівців управління гірничого нагляду

Посадовці Східного міжрегіонального управління Держпраці проведено консультування на робочих місцях ВП “Шахта “5/6” ДП “Мирноградвугілля”. В ході заходу надано фахову консультативну допомогу з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці при проектуванні та веденні гірничих робіт на підприємстві.

Слід керуватися, зокрема, «Ідентифікатором виробничих небезпек» для мінімізації та/або усунення професійних ризиків на робочому місці», а також подавати декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства про охорону праці в електронному вигляді через Портал електронних сервісів Мінекономіки.

Спецвипуск № 2, 2023 «Докладно про навчання з охорони праці + практичний кейс, як зробити навчання ефективним і зменшити витрати підприємства»
0 (800) 219-977

Додатково на заході приділили увагу попередженню випадків прихованого травматизму.

Сьогодні на значній території Донецької та Луганської областей тривають бойові дії. Проте навіть в таких умовах країна залишається правовою державою, де законодавством не допускається послаблень чи порушень конституційних норм і прав людини на безпечні і здорові умови праці.

Розроблення документів з пожежної безпеки
Індивідуальний підхід • Стислі строки виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Чинним законодавством передбачено адміністративну відповідальність за порушення встановленого порядку повідомлення (надання інформації) центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, про нещасний випадок на виробництві, а саме – накладання штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб — підприємців, які використовуюсь найману працю, і на фізичних осіб, які не мають статусу підприємців та використовують найману працю, від двадцяти до п’ятидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Розроблення документів з цивільного захисту
Індивідуальний підхід • Стислі терміни виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Причини відмови у створенні електронного листка непрацездатності
Електронний листок непрацездатності формується на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність, який створює лікар. Одразу після створення медичного висновку на ...