Гігієна праці: чи можливо контролювати працівників ресторанів


Гігієна праці: чи можливо контролювати працівників ресторанів

В Японії заарештовано трьох молодиків за публікацію в соцмережах своїх витівок у ресторанах суші. За порушення норм гігієни їм може загрожувати тюремний строк.

Відео, які вже отримали назву «суші-тероризм», спричинили зниження доходу щонайменше однієї ресторанної мережі.

У кліпі показано, як один із членів групи бере шматок суші з тарілки, коли вона проходить повз, засовує весь шматок у рот, а потім п’є соєвий соус прямо із загальної пляшки. Подібні відео, зняті в різних мережах, з’явилися минулого місяця на платформах, включаючи Twitter та TikTok. Причому багато з них зроблені не тільки зараз, а й кілька тижнів і навіть кілька років тому.

Інші розіграші включали дотик до рухомих шматочків суші щойно облизаним пальцем або обсмоктування краю чайної чашки перед тим, як поставити її назад на полицю.

Місцева поліція повідомила AFP, що трьох людей з центрального регіону Аїті вже заарештовано. Затриманим від 15 до 21 року. Хоча жодних звинувачень ще не пред’явлено, відповідно до японського законодавства «насильницьке перешкоджання діяльності» може спричинити суворі покарання, включаючи трирічний тюремний строк.

Компанія, яка керує Kura Sushi і має близько 500 торгових точок в Японії, привітала арешти у своїй заяві. «Ми щиро сподіваємося, що арешти підвищать обізнаність суспільства про те, що ці розіграші, які докорінно підривають нашу систему, засновану на довірчих відносинах з клієнтами, є злочином і що в майбутньому не буде наслідування», — заявили в компанії.

Серед інших мереж, які постраждали від серії інцидентів, є Sushiro, акції якої стрімко впали минулого місяця після того, як в одному з її магазинів було знято відео, на якому покупець, мабуть, підліток, облизує кришку загальної пляшки соєвого соусу.

Читайте також:

Джерело: Закон і Бізнес

Документи спеціаліста з пожежної безпеки

Матеріали до теми


Зберегти ментальне здоров’я і не кинути роботу: як журналісти протистоять вікарній травмі й що радять психотерапевти
Що допоможе опанувати негативні емоції і стани після роботи над складним матеріалом Українські журналісти щодня висвітлюють страшні події війни та ...
Підписано Закон № 3696: збільшення штрафів за порушення норм військового обліку та мобілізації
Президент підписав Закон України від 9 травня 2024 року № 3696-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення ...
Дії населення у разі надзвичайних ситуацій: урагани та штормові попередження
Що робити у разі загрози стихійного лиха та отриманні штормового попередження зберігайте спокій, уникайте паніки; уважно слухайте інформацію по телевізору ...