Для безпечного судноплавства на річках України закупили безпілотники


Для безпечного судноплавства на річках України закупили безпілотники

Держустанова «Держгідрографія» придбала два безпілотні літальні апарати, які будуть залучені для реалізації завдань щодо забезпечення судноплавства на внутрішніх водних шляхах. Про це пише ЦТС.

Навіщо потрібні безпілотники?

У «Держгідрографії» пояснили, що БПЛА допоможуть оперативно здійснювати картографування і моніторинг, підтримувати на сучасному рівні бази даних картографічної і топографічної інформації. Це також дозволить “Укрморкартографії” підтримувати в актуальному стані навігаційні карти, швидко і з максимальною точністю вносити необхідні зміни.

«Безпілотники істотно полегшать виконання “Держгідрографією”, покладених на неї завдань, – заявив начальник установи Олександр Щипцов. – Також не потрібно буде витрачатися на оплату таких послуг підрядникам, “Держгідрографія” планує їх надавати самостійно, а зароблені кошти витрачати на власний розвиток».

Як це працює?

У держустанові розповіли, що кожен безпілотний авіаційний комплекс може виконувати широкий спектр завдань, здійснюючи польоти на висоті 75 – 2000 м. Весь політ виконується в повному автоматичному режимі за заздалегідь заданим маршрутом.

Старт БПЛА здійснюється за допомогою катапульт-системи. Посадка – за допомогою парашутної системи або за принципом посадки літака. Апарат обладнаний фотокамерою, що дозволяє робити знімки з високою роздільною здатністю.

Наявність 2-частотного GNSS L1 / L2 приладу на борту апарату дозволяє здійснювати прив’язку центрів знімків вже під час польоту і не вимагає проведення додаткових топогеодезичних (наземних) робіт. За результатами таких зйомок створюються високоточні ортофотоплани місцевості.

Джерело: #Шотам

Матеріали до теми


Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...