Діти отруїлися в таборі «Славутич»: керівництво табору стверджує, що їдальня в них цілком безпечна


Діти отруїлися в таборі «Славутич»: керівництво табору стверджує, що їдальня в них цілком безпечна

2 липня в приватному таборі “Славутич” у Переяслав-Хмельницькому районі сталося масове отруєння дітей, які приїхали на підготовку до спортивних змагань. Загалом постраждали 12 дітей.  Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Представники табору “Славутич” у Переяслав-Хмельницькому районі заперечують, що діти отруїлися у їхній їдальні. Про це повідомляє кореспондент телеканалу “112 Україна”.

Вони запевняють, що діти зі школи гімнастики їли разом з іншими дітьми, які не отруїлися. За їхнім харчуванням спостерігав тренер. Тому в таборі припускають, що, можливо, інцидент стався через фізичне перенавантаження.

Батьки в цю версію не вірять і кажуть, що тренер не міг перевантажити дітей, які вже звикли до цих фізичних навантажень.

11 дітей, які перебували у санітарно-медичній частині, вже перебувають у своїх корпусах, їм стало краще. Медики їх вже виписали. Одна дівчинка досі знаходиться у тяжкому стані у лікарні “Охматдит”.

Читайте також: Масові отруєння школярів: як захистити дітей та що робити із системою безпеки?

“Стан дитини наразі вкрай важкий. Зараз проходить етап обстеження для верифікації діагнозу та причин виникнення даного стану у дитини, яка перебувала в таборі відпочинку”, – зазначив заввідділу реанімації дитячої токсикології “Охматдит” Олександр Урін в коментарі телеканалу “112 Україна” .

Дівчинку відвезли на томограму. Зараз вона на штучній вентиляції легенів. Лікарі говорять про загрозу для її життя.

Читайте також:  Пам’ятка щодо стану охорони праці в оздоровчих закладах

Джерело: 112 Україна

Матеріали до теми


До Всесвітнього дня охорони праці Держпраці проведено захід з метою недопущення виробничого травматизму
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області спільно з медиками КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ...