Держгірпромнагляд розповіла про причини нещасних випадків та превентивні заходи під час користування газу у побуті


Держгірпромнагляд  розповіла про причини нещасних випадків та превентивні заходи під час користування  газу у побуті

Держгірпромнагляд розглянула питання про недопущення виникнення аварій під час використанні газу в побуті.

Аналіз аварій показав, що економлячи кошти на власній безпеці, власники помешкань самовільно виконують монтаж окремих елементів внутрішньобудинкової газової системи, влаштовують витяжки із штучним спонуканням в приміщеннях, де використовуються газові прилади з відводом продуктів згорання в димохід, облаштовують шибери на опалювальних печах та кухонних вогнищах (в більшості випадків їх встановлення взагалі недопустиме), експлуатують бездимохідні газовіводонагрівачі з відводом продуктів згоряння в приміщення, використання яких в Україні заборонено ще з 2010 року. Також власники будинків не стежать за справністю димових та вентиляційних каналів, у зв’язку з чим шкідливі продукти горіння накопичуються в приміщенні.

Держгірпромнагляд застерігає: потрібно постійно перевіряти наявність тяги в димових і вентиляційних каналах, проводити відповідні інструктажі із власниками приватних будинків.

Довідка:
Статистика травматизму під час використання газу у побуті у Житомирській області показує: станом на 23 лютого 2015 року зафіксовано 2 нещасні випадки (1 – за відповідний період 2014 року), 4 постраждалих (1 – 2014 року), 4 смертельно (0 – 2014 року).