...

Чи знаєте ви що… 2 запитання до фахівців з охорони праці


Чи знаєте ви що… 2 запитання до фахівців з охорони праці

Чи знаєте Ви, що …

заміну концепції стовідсоткової безпеки приходить ризик-орієнтований підхід, а саме: концепція ненульового ризику, що базується на вивченні факторів і джерел небезпеки, передбаченні розвитку небажаних подій та оцінюванні їх наслідків. Адже знання імовірності подій (нещасних випадків, аварій, катастроф) та очікуваної величини втрат сприятиме запобіганню чи, як мінімум, послабленню тяжкості цих подій завдяки вчасному прийняттю необхідного рішення. Крім того, аналіз ризиків дозволяє визначати пріоритетність превентивних (профілактичних) заходів, а, отже, і розміри витрат на їх проведення.

Чи знаєте Ви, що …

ідентифікація небезпек полягає у визначенні усіх об’єктів, ситуацій або дій (чи їх поєднання), що притаманні діяльності підприємства і несуть потенційну загрозу здоров’ю та життю працівників. Під час ідентифікації небезпек розглядають різні види робіт і ситуацій з метою виявити небезпеки, що постійно присутні при нормальних умовах роботи, а також небезпеки, вплив яких можливий при відхиленнях від нормальних умов роботи та аварійних ситуаціях. Таким чином, під час ідентифікації небезпек розглядають основну виробничу діяльність, допоміжну виробничу діяльність, постійні та тимчасові роботи, а також позапланові чи нештатні (зокрема, випадкові чи аварійні) види робіт.

Джерело: Управління Держпраці у Миколаївській області

Матеріали до теми


Безпека на будівельних майданчиках та роботи з реконструкції будівель і споруд
До початку розбирання будівель і споруд та їх реконструкції чи знесення повинні бути передбачені заходи із запобігання впливу на працівників ...