Чи є пізнє прибуття потягом виправданням при порушенні комендантської години


Чи є пізнє прибуття потягом виправданням при порушенні комендантської години

Перебування на вулиці під час комендантської години можливе лише за спеціальної перепустки.

 

Під час комендантської години, щоб перебувати на вулиці, громадянам потрібна перепустка. Навіть прибуття потягу в цей час не вважається виправданням для порушення цього правила, – це повідомила речниця Національної поліції Олена Бережна.

«Якщо людина прибуває потягом, то рекомендується перебувати на вокзалі до того, коли комендантська година перестане діяти», – пояснила вона.

 

Проте, за словами речниці, поліція готова аналізувати кожну ситуацію і розглядати випадки індивідуально.

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 067-317-5886 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

«Є категорія людей, які зможуть перебувати (на вулиці під час комендантської години – ред.). Вони мають бути обов’язково з перепустками. Це категорія людей, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури чи обслуговують їх», – додала пані Бережна.

Вона також зазначила, що існують спеціальні винятки для певних осіб, які отримують спеціальні перепустки і мають право перебувати на вулицях під час комендантської години. Такі правила стосуються також транспорту.

Нагадаємо, що раніше ми писали, що народними депутатами України зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану (№ 10195), яким врегульовано відповідальність за порушення комендантської години.

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Сапери Держспецслужби транспорту за серпень знешкодили понад 7,5 тисячі вибухонебезпечних предметів
Сапери Державної спеціальної служби транспорту за серпень вилучили та знешкодили 7 тисяч 515 вибухонебезпечних предметів. Про це Державна спеціальна служба ...