Чи можуть працівники пройти навчання та перевірку знань з охорони праці у суміжному підприємстві?


Чи можуть працівники пройти навчання та перевірку знань з охорони праці у суміжному підприємстві?

Чи можуть працівники його підприємства пройти навчання та перевірку знань з охорони праці у суміжному підприємстві, яке займається аналогічним видом роботи, та має постійну діючу комісію із проведення навчання і перевірки знань?

У разі проведення спеціального навчання безпосередньо на підприємстві, перевірка знань з питань охорони праці здійснюється комісією підприємства. В редакції Типового положення від 14.12.2007 пунктом 4.4 було передбачено, що у разі неможливості створити комісію з перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві перевірка знань проводиться комісією спорідненого підприємства або територіального управління спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці.

Враховуючи зміни, внесені наказом Міністерства соціальної політики від 30.01.2017 № 140, пунктом 4.4 Типового положення визначено, що у разі неможливості створити комісію з перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві, яке входить в об’єднання підприємств, перевірка знань здійснюється комісією іншого підприємства – учасника об’єднання.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Тернопільській області.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...